Logo

Ragout af rødvinsmarineret dyrebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg kød af dyrebov
50 g smør
2 ½ dl rødvin
1 porre
1 gulerod
1 løg
1 spsk knuste enebær
1 tsk romarinnåle
10 peberkorn
1 laurbærblad
1 ½ dl bouillon
250 g små champignon
1 ½ spsk hvedemel
1 ½ spsk Danablu 60%
3 dl piskefløde
2 spsk rønnebærgelé
salt, peber
 
Skær det afpudsede kød i mundrette stykker og bland dem i en skål med
de grofthakkede grønsager, krydderier og rødvin.
Lad kødet trække tildækket i marinaden i køleskabet i mindst 10 timer
og vend det et par gange undervejs.
Si marinaden fra, fjern grønsager og krydderier og tør kødstykkerne.
Brun dem i smør, hæld det siede marinade ved og rør til den er kogt lidt
ind.
Spæd med bouillon og lad kødet snurre under låg i ca. ¾ time.
Tilsæt hvedemel, rørt sammen med Danablu og fløde.
Rør geléen i og derefter de rensede champignon og lad hele ragouten
snurre i 10-15 minutter.
Smag til og server med kartoffelmos eller ris og godt brød.
Smørristede kastanjer er også gode til!
 
Tips: Bemærk - ca. halvdelen af bovens vægt går fra som ben og afpuds,
men kan sammen med grønsager og krydderier koges af til en god
vildtbouillon.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her