Grønne bønner stegt i hvidløg og olivenolie med ristede mandler giver dette lækre tilbehør. 
 
500 g grønne bønner 
½ kop smuttede mandler 
3 spiseskefulde olivenolie 
4 fed hvidløg, skåret i skiver 
Salt og friskkværnet peber efter behag 
50 g hakkede mandler ved servering 
 
Forvarm ovnen til 180ºC. 
Spids og stilk nippes af bønnerne og de skæres i 2-3 stykker hver. 
Læg dem i kogende, saltet vand, indtil de er let møre. 
Det vil tage cirka 5 minutter, men kogetiden afhænger af, hvilken type bønner, man bruger. 
De må ikke koge for meget - de skal være bløde, men alligevel lidt knasende. Når de er kogt, så hæld vandet fra og stil dem til side. 
Rist mandlerne på en bageplade i den forvarmede ovn i 8-10 minutter, indtil de bliver let brune. 
Flyt lidt rundt på dem, så de får ens farve. 
Varm olien i en gryde og sauter hvidløget over medium varme i et par minutter, indtil stykkerne begynder at blive brune. 
Tag gryden af varmen og tilsæt de kogte bønner. 
Ryst dem rundt i gryden, så de bliver ind syltet i hvidløg og olie. 
Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. 
Drys mandlerne over bønnerne ved servering. 
 
13 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 4 g fibre; 2 mg natrium; 75 mg kalcium 
 
Alternativ: Grønne bønner med hasselnødder 
Erstat mandlerne i opskriften med ristede hasselnødder, som er blevet stegt i smør i 3 minutter. 
Bland dem med 1 teskefuld revet citronskal og lidt cayennepeber.