Logo

Fisk med sprød macadamia-top

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
500-600 g fast hvid fisk (i filet med god tykkelse)
1 lille håndfuld finthakkede ristede, salte eller rå macadamianødder
1 æggehvide
2 spsk hvedemel
Salt, friskkværnet peber
2-3 spsk macadamiaolie
 
Skær fisken i ensartede stykker, 2-3 stks. pr. portion.
Drys med lidt fint salt og lad trække under film i køleskabet i mindst 30 minutter.
Pisk æggehviden let sammen.
Bland hvedemel på en taller­ken med fint salt og friskkværnet peber.
Tør fisken af i køkken papir.
Vend oversiden af fisken i det kryd­rede hvedemel og ryst det løse af.
Pensl oversiden med æggehvide og tryk de hakkede macadamianødder i.
Varm en slip-let pande op med olie og steg fiskestykkerne gyld­ne på nøddesiden.
Vend dem forsigtigt og steg dem kort på den anden side.
Server fisken med grønt tilbehør, fx fintsnittet blancheret savoy­kål eller buketter af broccoli.
Lav fx en let hollandaise til (smagt til med 1 knsp. reven lime og limesaft efter smag i stedet for citron).
Dryp af korianderolie er en yderligere smagsvariant (kværn frisk koriander med lidt olie med en stavblender i et slankt bæger, smag til med salt; kom olien i en plasticpose og klip et lille hjørne af; dryp rundt på saucen ved servering).
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her