Logo

Blåbærstænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette bagværk med blåbær er perfekt til eftermiddagskaffen en søndag eftermiddag med hele familien. Stængerne er ganske nemme at lave, og set flotte ud.


50 g gær
¼ tsk salt
150 g smør
2 ½ dl mælk
50 g sukker
425 g hvedemel

Fyld:
2 dl blåbær
1 tsk kartoffelmel
eller
2 dl blåbærsyltetøj
1 æg til pensling
½ dl flormelis
2 - 3 spsk sukker

*


Findel gæren i dejfadet.

Hæld mælken i og rør gæren ud.
Tilsæt halvdelen at melet samt salt og sukker.
Rør det blødgjorte smør i.
Kom det meste af melet i og rør dejen godt sammen.
Gem lidt hvedemel til senere udrulning.
Tag dejen ud på bordet og del den i to portioner.
Rul hver portion ud til en firkant 20x30 cm og læg dem på en smurt plade eller bagepapir.
Skær dejsiderne i 6 cm lange snipper.
Læg blåbærrene ned langs midten, drys med sukker og kartoffelmel. Flet snipperne sammen over fyldet.
Pensl med det piskede æg.
Stængerne hæver ca. 1 time.
Bages ved 200°C i ca 15 min., eller til de er gyldne.
Drys med flormelis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her