
 
Et godt gammeldags
hvedebrød bagt med sigtemel, der giver en tæt krumme. Opskriften giver to store
brød, og de er velegnede til frysning - se tips. 
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 brød. 
 
# Ingredienser til Fransk landbrød:
50 g gær 
½ liter vand 
350 g sigtemel 
3 spsk rapsolie
1 spsk honning 
2 tsk salt 
ca. 400 g hvedemel 
*
Sådan laves Fransk
landbrød:
Opløs gæren i 1 dl
lunkent vand, og tilsæt derefter 4 dl vand. 
Rør sigtemel, olie,
honning og salt i gærblandingen. 
 
Sigt hvedemelet i,
og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. 
Lad dejen hæve
tildækket et lunt sted i 45 min. 
 
Ælt dejen igennem på
et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. 
Form dem til runde
eller aflange brød. 
Sæt dem på en
bageplade med bagepapir. 
Lad dem efterhæve
tildækkede et lunt sted i 30 min. 
 
Pensl brødene med
lunkent vand, og drys et tyndt lag sigtemel over. 
Sæt bagepladen på
nederste ribbe i en 200 °C varm ovn.
Bag brødene i ca. 30
min. 
Bank under et brød -
det skal lyde hult - 
eller tjek med et
stegetermometer, der skal vise 98 °C. 
Afkøl brødene en
bagerist. 
 
Tips: Pak brødene i fryseposer, mens de endnu er lune, hvis
de skal fryses.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------