
 
Kartoffelfadet serveres med en grøn salat til
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 40 min. 
#
2 løg hakkede 
1 fed hvidløg finthakket 
smør/margarine 
75 g røget skinke 
8-10 kartofler kogte 
salt og peber fra kværn 
4 æg 
2 dl piskefløde 
1½ dl reven ost 
2 spsk purløg fintklippet
*
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Svits løgene og hvidløget i lidt fedtstof over svag
varme. 
Skær skinken i små terninger. 
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Læg dem lagvis med løg og skinke i et smurt ovnfast fad. 
Drys salt og peber mellem lagene. 
5. Lav 4 fordybninger i retten med bagsiden af en ske. 
Lad et æg glide ned i hver fordybning. 
6. Pisk fløden let og bland den med ost og purløg. 
Hæld det over kartoffelfadet. 
7. Stil fadet på risten midt i ovnen
Bag retten til den er gennemvarm, ca. 20 min. 
8. Kartoffelfadet serveres med en grøn salat til.