Logo

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltdej:
300 g fint salt
300 g hvedemel
ca. 2 dl vand
2 spsk olie
 
Oksemørbrad i dej:
¾ kg oksemørbrad
25 g smør
tørret rosmarin
1 dl friskhakket persille
friskkværnet peber
 
Kartofler i ovn:
750 g kartofler
½ stk grofthakket porre (ca. 50 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
75 g smør
 
Saltdej: Bland salt og hvedemel sammen.
Tilsæt vand og olie, og ælt dejen godt sammen.
Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).
Oksemørbrad i dej: Lad smørret gyldne i en pande, og brun
oksemørbraden i 3 minutter i alt. Tag oksemørbraden op og læg den
midt på dejpladen.
Rist rosmarin og persille få minutter i resten af smørret.
Fordel de ristede krydderurter over mørbraden og drys med peber.
Luk enderne af dejen ind over mørbraden.
Læg derefter den ene langside op og pensl kanten med lidt vand.
Læg derefter den anden side op.
Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en
bradepande og bag den midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C.
 

Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Læg dem i koldt vand i ca. 15 minutter.
Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle.
Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste
portionsforme.
Drys med porre, salt og peber.
Afslut med resten af kartoflerne, og fordel smørklatter hist og her.
Bag først oksemørbraden midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C. tag
den ud og hold den varm.
Bag dernæst kartoflerne midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225°C.
Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. skær ved
serveringen mørbraden fri af saltdejen. dejen kan ikke spises.
Mørbraden kan serveres kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her