
Polenta smager godt, specielt hvis du har mulighed for at varme den op på stedet. 
 
1 liter vand 
220 g polentamel 
1,25 tsk salt 
50 g smør 
olie til pensling 
 
Hæld vandet i en gryde, tilsæt salt og kog op. 
Småkog herefter ved middelstærk varme. 
Drys langsomt polenta melet i gryden under konstant omrøring. 
Sæt stegepladen på lavest mulige temperatur og lod polentaen stå i 40 minutter. Rør rundt et par gange med en træske. 
Polentagrøden er klar, når den slipper fra grydens kanter. 
Tilsæt smørret og bland godt sammen. 
Hæld polentaen i en kageform og stil formen til afkøling. 
Polentaen skæres i stykker og svitses i et par minutter i lidt smør eller olie før servering. 
 

Det er ikke altid så enkelt at varme noget op, når man er på tur i naturen, men en lille primus og en gryde i aluminium eller et trangia sæt kan jo gøre arbejdet.