200 g mandler med eller uden hinde (hasselnødder cashewkerner
solsikkekerner eller lignende)
120 g honning
30 g æggehvider eller 5-6 spsk vand
frugtsaft eller blendet frisk frugt
(Kom kun lidt af væden i ad gangen).
Mandlerne rives fint i en råkostmaskine, food processor eller blender.
Hvis man ikke kan få det fint nok, kan de sigtes og rives igen.
Honning tilsættes og æggehvide eller vand røres forsigtigt i.
Her kan man "sprælle" lidt med forskellige smagstilsætninger som:
appelsinolie, lakridsrodspulver, engelsk lakridspulver, pulveriseret eller hel anis eller fennikel.
Massen skal være så blød, at den kan sprøjtes ud af en sprøjtepose på
bagepapir eller en smør smurt plade.
Kan sprøjtes ud i flere variationer.
Pyntes med nødder, mandler m.v.
Bages ved 210ºC i ca. 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Brug evt. underplade, så de ikke brænder på!