Logo

Fransk bondesuppe på kylling og oksebryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,2 kg oksebryst
1,2 kg frisk renset Frilandskylling, 1 stk
evt. 1 marvben
3 l. koldt vand
2-3 hele nelliker
1 løg
2 porrer
2–3 gulerødder
300 g selleri
300 g majroer/persillerod krydderurtebuket bundet af 1
laurbærblad 3 kviste persille og 1 kvist timian
6 hvide peberkorn
salt
200 g tørrede hvide bønner lagt i blød natten over og kogt møre i rent
letsaltet vand
Hakket bredbladet persille

Læg oksebryst, kylling og evt. marvben i en stor gryde, og hæld koldt vand over, så det dækker.
Bring det hele i kog ved jævn varme, og skum omhyggeligt.
Kom 2-3 hele nelliker i løget.
Tilsæt de rensede grønsager, løg, krydderurtebuket, peberkorn og salt.
Kog videre ved svag varme til kødet er mørt, ca. et par timer, men tag
grønsager og kylling op, når de er møre og hold dem varme.
Tag også oksekødet op, når det er mørt.
Skum suppen omhyggeligt, tilsæt de hvide bønner, varm dem igennem, og
smag suppen til.
Skær grønsager, kylling og oksekød i passende stykker, og fordel dem i
varme, dybe tallerkener.
Hæld suppen over, drys med hakket persille og server med små, gratinerede brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her