100 g vand
340 g almindelig sukker
108 g druesukker
Smagsstoffer:
1 tsk citronsyre
30 dråber karamelbrun
10 dråber drueskalsfarve
6 ml. colaaroma
Start med at komme ingredienserne i en gryde i ovennævnte rækkefølge.
Vandet skal med for at sørge for at massen ikke brænder på.
Vi lægger låg på gryden, uden at røre rundt.
Kogepladen sættes på ¾ varme og lader massen varme op til kogepunktet.
Når der begynder at komme kraftig damp ud under låget på gryden, tager vi låget af og stikker termometeret ned i gryden.
Uden at røre rundt, følger vi massen op til den er 160°C, hvorefter massen nedkøles til ca. 120°C.
Nu kan smagsstofferne blandes i massen hældes ud på teflonmåtten, og vi venter til at den får hinde og kan formes til en klump. Nu strækker og
hiver vi i massen, indtil vi skal klippe den.
Klipningen foregår ved at trække en pølse ud af klumpen og klippe den i
passende stykker.
Hvis man ønsker den trekantede bolcheform, drejes massen 90ºC efter
hvert klip.
De nyklippede og lune bolcher må ikke røre hinanden, så klistrer de sammen.
Bolcherne opbevares fri for fugt, evt. med lidt flormelis, og evt. i
køleskabet.