Logo

Stegt flæsk med persillesauce og sommersalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med persillesauce og sommersalat

 
Stegt flæsk kan spises året rundt. Her er det med en dejlig sommersalat og masser af frisk persille i saucen.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. 20 min.
#
Sommersalat:
½ spidskål
1 salathoved
1 lille bundt grønne asparges
3 gulerødder
3 spsk olie
3 spsk citronsaft eller æbleeddike
salt og peber

 
Stegt flæsk:
500 g svinebryst i skiver
1 spsk rapsolie
salt og peber

 
Persillesauce:
3 spsk hvedemel
½ liter mælk
1 stort bundt persille
salt og peber
1 knivspids sukker
2-3 tsk citronsaft

 
Tilbehør:
kogte kartofler
*
Snit spidskålen fint.
Skyl og tør salaten, og snit den groft.
Skær gulerødder og asparges i tynde skiver på skrå.
Rør olie og citronsaft sammen, og vend dressingen grundigt med grønsagerne.
Smag salaten til med salt og peber.

 
Dup flæskeskiverne med køkkenrulle, og krydr dem med salt og peber.
Brun flæsket i olie på en pande, i ca. 1 min. på hver side.
Skru ned til middellav varme, og steg flæsket brunt og sprødt i ca. 5 min. på hver side.
Dryp flæsket af på køkkenrulle, og drys med salt.

 
Pisk mel og mælk sammen i en gryde, og kog saucen op under omrøring.
Kog saucen ved svag varme i 5 min., og rør indimellem.

 
Skyl og hak persille.
Rør den i saucen, og smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt frisk citronsaft lige inden servering.
Server det sprøde flæsk med sauce, kartofler og salat.

 


Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her