Logo

Ovnstegt kalkunbryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegt kalkunbryst

6 pers.

 

900 g kalkunbryst
1 spsk reven citronskal
1 spsk citronsaft
1 spsk olie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
1 tsk salt
peber


Kartofler:
1 ½ kg bagekartoffel
3 røde peberfrugter
75 g bacon
2 spsk kapers
salt og peber
2 tsk paprika
2 dl halvtør hvidvin
2 dl grønsagsbouillon

Krydderierne og citronskal og -saft blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden.

Dryp med lidt olie.
Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet.
Bacon og peberfrugt skæres i strimler.

Bacon, kapers, peberfrugt, salt og peber drysses over kartoflerne.

Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter.
Vin og bouillon hældes forsigtigt i, og det hele dækkes med folie, og varmen skrues ned til 175°C.

Retten steger videre i ca. 1 time.

Kødet skal hvile 10-15 minutter under folie, før det skæres i skiver.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her