2 tamduer.
200 g rå foie gros.
1 dl fjerkræ- eller duefond.
50 g smør.
4 rå drueagurker
Salat:
100 g sukkerærtespirer.
100 g ærtesnaps (spæde ærter med bælg) eller mange tout-ærter.
2 æbler i strimler (fx Filippa).
Citronsaft
Salat: Pluk spirerne og mix med ærtesnaps og rå æblestrimler marineret i lidt citronsaft.
Halver drueagurkerne på langs.
Skær foie gros'en i passende stykker.
Rist duerne på brystsiden ved svag varme ca. 6 minutter, tilsæt ogurkerne og derefter foie gras.
Tag foie gros'en op, når den er smukt gylden og passende stegt.
Deglacér panden med fond og smør.
Tilsæt til sidst salaten og tag panden fra varmen.
Skær duebryst og -lår fra skroget og anret på tallerkener med salat og stegt foie gras.