900 g svinemørbrader
1 dl god olivenolie
1 kvist rosmarin (bladene plukkes af)
Skallen af en økologisk citron, kun det gule skåret i meget fine strimler
25 groft knuste sorte peberkorn (knus ikke kornene, før de skal bruges)
En 2-3 mm tyk skive lufttørret skinkespæk (tyrolerspeck), skåret i fine, ensartede tern
Lidt friske timianblade
Et lille tyndt skivet skalotteløg
50 gram sukkerærter, blancherede og flækkede
100 gram små fine ærter, bælgede og blancherede
40 gram perleløg, pillede og kogt møre, halverede
Hjertebladene af et lille hovedsalat, skåret i julienne
½ spsk fintsnittet bredbladet persille
½ spsk fintsnittet mynte
Mørbraden marineres, gerne fem-seks timer med rosmarin, citron og timian.
Grilles herefter på en godt varm grill til centertemperaturen når op på ca. 70 ºC (brug en stegenål).
Regn med ca. 10-15 minutter. Lad den herefter hvile på en rist, let tildækket.
Skær den i pæne skiver og servér den med nedenstående.
Ærterne:
Skalotteløg, spæktern, de rensede kantareller og timian sauteres i smør. De forskellige ærter samt perleløg tilsættes og
sauterer med et par minutter. Derefter tilsættes de fintskårne hjerteblade som ligeledes sauteres med et minuts tid eller to.
Til sidst vendes de fint snittede krydderurter i. Husk salt og peber.
Servér ærterne varme eller lune, evt. vendt med lidt salat. Gerne med masser af rucola.