
1,25 kg kalvebov uden ben 
10 g smør 
5 dl tør hvidvin, fx riesling 
7 gulerødder i grove stykker (ca. 400 g) 
3 løg i grove stykker (ca. 200 g) 
1 squash i grove stykker, fx gul squash (ca. 300 g) 
25 friske timiankviste 
5 dl hvid mælkesauce 
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
Tilbehør: 
1,5 kg kogte kartofler 
2 dl hakket frisk bredbladet persille 
 
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet. 
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). 
Læg de brunede stykker kød i en rømertopf og hæld hvidvinen ved. 
Tilsæt resten af ingredienserne og stil rømertopfen - med låg på en plade midt i ovnen ca. 1½ time ved 200°C. Vend i retten af og til. Smag til.
Ved serveringen: Server kalveboven i rømertopfen med kartofler og persille ved siden af.
Tips: Kalvebov med timian og hvidvin kan også steges i ovnen i en stegegryde....der kan tåle at gå i ovnen.
 
Energiindhold pr. portion: 2702 kJ
Energifordeling: Protein: 42%, Kulhydrat: 26%, Fedt: 32% 
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min 
 

Vaniljecreme på bær 
i5 dl Karolines Køkken vanillecreme 
700 g renset, frisk frugt fx jordbær, brombær, blåbær, og/eller hindbær 
6 ribsklaser 
2 spsk sukker 
 
Stil kartonen med vaniljecreme i fryseren i ca. ½ time. 
Hæld cremen i en skål og pisk den luftig med en håndmixer.
Fordel den friske frugt skiftevis med lidt vaniljecreme i 6 portionsglas.
Skyl ribsene og ryst dem lidt. 
Vend dem i sukkeret og læg dem øverst i glassene som pynt. 
Server resten af cremen i en skål ved siden af.
 
Energiindhold pr. portion: 951 kJ
Energifordeling: Protein: 10%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 35% 
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min 
 

3 snacks til en god start! 
Salt og eddikespecier - ca. 30 stk. 
1 tsk havsalt, fx læsø eller maldon 
125 g hvedemel (ca. 2,25 dl) 
75 g smør 
½ spsk ufarvet lagereddike 
150 g sorte oliven , fx nicoise 
3 stilke bladselleri i tynde strimler (ca. 200 g) 
 
Salt og eddike specier: Knus halvdelen af saltet. 
Bland hvedemel og det knuste salt sammen. 
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. 
Ælt dejen let sammen med eddiken. 
Tril dejen til en ca. 17 cm lang rulle. 
Tryk rullen lidt flad, så den bliver ca. 4 cm bred og 3 cm høj. 
Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ½ time. 
Skær stangen i ca. ½ cm tykke skiver. 
Læg specierne på en plade med bagepapir, drys med resten af saltet og bag dem øverst i ovnen ca. 12 min. ved 200°C. 
 
Ved serveringen: Anret salt og eddikespecier, sorte oliven og bladselleri i skåle hver for sig.
Tips: De 3 snacks! passer også fint til en drink.
 
Energiindhold pr. stk: 170 kJ
Energifordeling: Protein: 5%, Kulhydrat: 38%, Fedt: 57% 
Fryseegnet: Ja, Salt og eddikespecier kan fryses - og skal lunes. 
Tilberedningstid: 60+ min.