Logo

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50-60 rå jomfruhummerhaler (ca. 500 g)
6 rødtungefileter uden skind (ca. 400 g)
4 forårsløg (ca. 150 g)
2 fennikler (ca. 300g)
2 liter flskebouillon
3 gulerødder i grove stykker (ca. 150 g)
2 løg i grove stykker (ca. 100 g)
½ tsk groft salt

Pernodflødeskum:
¼ liter piskefløde
2 spsk Pernod
1 tsk friskpresset citronsaft
1 dl frisk, hakket dild

1 dl vand
2 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
5 sorte peberkorn

Tilbehør: 20-24 kuvertbrød

Pil jomfruhummerhalerne - gem skallerne. Rens og tør fisken.

Skær den i mindre, mundrette stykker.
Skær bund og top af forårsløgene.

Gem toppene og skær de rensede forårsløg i tynde strimler.

Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklerne. Gem blade og stok.

Skær de rensede fennikler i korte, tynde strimler.

Kom hummerhaleskaller, blade og stok fra fennikler, forårsløgtop, bouillon og de øvrige ingredienser i en stor gryde.

Kog bouillonen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Fjern grønsager og skaller med en hulske.

Sæt et kaffefilter i en sigte over en skål og si suppen gennem filteret (udskift evt. filteret 2-3 gange).

Kog suppen ind til der er ca. 1 ½ liter. Smag til.

Pernodflødeskum: Kom fløde, pernod og citronsaft i en skål.

Pisk det til et let skum og vend den hakkede dild i.

Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat citronsaft, salt og peberkorn i kog i en gryde.

Damp jomfruhummerhaler og fisk ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

Ved serveringen: Fordel fennikelstrimler, rødtungefilet, jømfruhummerhaler og forårsløg i varme portionsskåle.

Hæld den varme suppe over. Server pernodflødeskummet til.

Tip: Fennikel og pernod kan erstattes af porre og cognac.
Suppen er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her