Logo

Medisterpølse 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg magert flæskekød
½ kg spæk
1 ¼ l suppe eller bouillon
1 ½-2 spsk salt
1 spsk revet løg
½ tsk reven muskatnød
2 tsk peber
rensede svinetarme (fås frosne)

Skær kød og spæk i mindre stykker og hak det gennem kødmaskinen 1-3 gange, alt efter hvor fint medisterpølsen ønskes.
Rør suppen i kødblandingen lidt ad gangen, farsen skal være ret lind. Krydr med revet løg, salt, muskatnød og peber.
Skyl de optøede tarme i lunkent vand og del dem i stykker på 30-40 cm's længde.
Træk et tarmstykke på pølsehornet på kødmaskinen.
Træk lidt af tarmen over pølsehornet og slå en knude herpå.
Kør forsigtigt farsen igennem kødmaskinen og træk samtidig let i tarmen, så den fyldes jævnt.
Form pølsen med fingrene efterhånden som den fyldes.
Fyld kun tarmen ¾, der skal være plads til den kan udvide sig under tilberedningen.
Sørg så vidt mulig for at der ikke kommer luftblærer i pølsen, ellers revner den under kogning eller stegning.
Medisterpølsen er nu parat til at blive kogt eller stegt.
Lad den koge ved svag varme i 15-20 min. og stege i ca. 20 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her