1000 g  kogte, pillede kartofler (ca. 1,2 kg rå)
4 dl  ymer, A38 eller A-tykmælk
1 tsk  groft salt
1 knsp. stødt hvid peber
1-2 tsk  sukker
40 g  løg, finthakket 
25 g  purløg, finthakket
1 spsk  korianderblade , friskhakkede (eller ¼ tsk   stødt koriander)
½ spsk  mynteblade , hakkede (eller 1 tsk   tørret)
1 spsk  frisk ingefær, finthakket (eller ½ tsk   stødt)
1 chili, finthakket (eller ½ tsk   stødt sød chili)					 	
Rør ymer eller lignende sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.
Tips: Salaten smager bedst, hvis den får lov at trække en time og ikke er for kold ved serveringen.
Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, fx. Asparges. Andre kartoffelsorter som fx. Sava og Folva er også velegnede.
Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.