Logo

Mørdej 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


mørdej - Pate sucree
#
125 gr smør
1 æg
100 gr sukker
250 gr hvedemel
*


Smør og sukker piskes sammen.

Kom hvedemel i på een gang.

Æg i og røres færdig.
NB. Der må ikke røres for meget i dejen.
Dejen sættes til hvile.

Udrulles og lægges i en smurt tærteform, stikkes med en gaffel.

Når mørdejen forbages, 180 ºC i 25 min. beklædes den med alufolie og fyldes op med ris eller tørre bønner, for at den ikke skal boble op og blive ujævn under bagningen.

(Kaldes blindbagning). Alufolien og bønnerne fjernes efter bagningen.

TIPS: Denne dej bliver kun brugt til creme og frugt tærter.


Usødet mørdej - Pate brisee
#
250 gr hvedemel
120 gr smør
5 gr salt
1 æg
1 æggeblomme
En anelse vand
*
Smør og hvedemel knibes sammen i en skål, salt og æg tilsættes - æltes med en anelse vand,
således at dejen er blank og samlet.

Udrulles og lægges i smurt tærteform.

Bruges til løg og ostetærter og diverse quiche.


TIPS: Dejen skal hvile i formen på køl inden løg eller lignende masse kommes på.

Skal bages i varm ovn 180-190 °C.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her