2 hele syltede hvidløg 
10-15 friske røde chili (Prik kii nuu) 
ca. 1 dl god vineddike 
1 kop sukker (ca. 2 dl) 
1 tsk salt
  
Tag den yderste hårde skal af de syltede hvidløg og bland resten med 
chilien. 
Stød det groft i en morter. (eller giv det en tur i blenderen!) 
Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde og rør godt rundt indtil 
sukkeret er helt opløst. 
Tilsæt den stødte blanding af chili og hvidløg. Tilsæt salt. 
Lad det hele koge ind til en rig tyk substans (som tyk marmelade!) 
Tag gryden af varmen (der går ca. 10 min.) 
Hæld cilisaucen på et rent glas og lad det køle helt af før du skruer låg 
på. 
 
Tips: Chilisaucen kan reguleres i konsistensen ved at variere 
sukker/eddike forholdet. Det samme opnås ved at afkorte eller 
forlænge kogetiden. Jo længere tid jo tykkere substans. Find din egen 
favorit.