
 
En rustik, grøn
vintergryde med få ingredienser, men masser af smag. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 50 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min. 
 
#
ca. 75 g tørrede
svampe (fx blandede skovsvampe eller Karl Johan) 
400 g skalotteløg 
25 g smør 
250 g risottoris 
2 dl hvidvin (eller
vand + 1 spsk hvidvinseddike) 
ca. 6 dl hønse- eller
grønsagsbouillon 
2-3 stilke frisk
timian 
2 laurbærblade 
ca. 50 g parmesanost
salt og peber 
Tilbehør: evt. brød 
*
 
Læg de tørrede
svampe i blød i koldt vand i mindst 20 min. 
Pil skalotteløgene,
og hak dem fint. 
Steg løgene klare i
smør i en tykbundet gryde, og tilsæt risene. 
Vend risene rundt,
til de har opsuget smørret. 
 
Dryp svampene af i
en sigte, og vend dem i risene. 
Tilsæt vin, og kog
det igennem. 
Tilsæt kogende
bouillon. 
 
Bind timianstilke og
laurbærblade sammen med et stykke bomuldssnor, og læg dem i gryden. 
Lad det hele simre
stille under låg i ca. 45 min. 
Rør jævnligt, og
tilsæt ekstra vand, hvis risottoen bliver tør og begynder at sidde fast i
grydens bund. 
Tag krydderurterne
op, og tilsæt friskrevet parmesanost. 
Smag til med salt og
peber, og server straks evt. med brød. 
 
TIPS: Du kan
erstatte de tørrede svampe med 300 g friske svampe. 
Rens dem, skær dem
evt. i mindre stykker, og steg dem gyldne i smør, før du vender dem i risene. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin