
 
Begynd dagen med friskbagte, varme og fiberrige
morgenboller. Bollerne smager godt og er gode for maven 
• Grahamsmel er fuldkornsmel af hvede • Knækket hvede er
groft knuste hele hvedekorn. 
Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 20-25 min. 15
boller 
 
# Råvarer til Morgenboller grove
4 dl grahamsmel 
+ 2-3 spsk mel til at drysse med
1½ dl hvedemel + mel til udrulningen
2 dl knækket hvede 
1½ dl mælk 
1 tsk honning 
50 g gær 
½ tsk salt 
½ tsk stødt anis 
½ tsk stødt koriander 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Hæld 1½ dl kogende vand over den knækkede hvede i en skål
og lad det stå i 10 min. 
Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken. 
 
2 Hæld imens de to slags mel i en foodprocessor. 
Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydderier. 
Kør maskinen til alt er blandet. 
 
3 Tilsæt væsken med den knækkede hvede og kør maskinen ca. 5
min. til der er dannet en blød dejbolle. 
Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse, 30-45 min. 
Varm ovnen til 225 °C.
 
4 Læg bagepapir på en plade. 
Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem. 
Form den til 15 boller og læg dem på pladen. 
 
5 Pensl med vand og drys med grahamsmel. 
Lad bollerne hæve under et klæde 15 min. 
Bag midt i ovnen 20-25 min. 
Lad dem køle af tildækket på en rist. 
 
Server med fx ost og peberfrugt eller tomat, eller godt
pålæg. Prøv også let sødet kirsebærmarmelade.
 
Tips & råd 
 
 
Smagssæt gerne bollerne efter egen smag. Der er mange
forskellige krydderier at vælge mellem, fx kommen, oregano, hørfrø og
solsikkefrø. Top bollerne med smagssætningen og bag dem i ovnen som angivet i
opskriften. 
 
PR. BOLLE: Energi: Kcal 110 = kJ 459 
Kulhydrat 21 g Protein 4 g Fedt 1 g (8%) Fibre 3 g