Logo

Grønlangkål med flæsk og pølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Læg et pænt tykke kogeflæsk i saltlage natten over. Den består af vand med en passende masse opløst salt.
Skyl flæsket når det er taget op af lagen.
Kog flæsket over svag varme i vand med få nelliker, laurbærblade, enebær og sort peber. Læg en medisterpølse i kogevandet, efter en halv times tid, når flæsket er ved at være mørt. Kog den til den er færdig og sluk. Skær bladene af en grønkålsstok. Rib dem for midterstænglen og blancher bladene i kogende saltet vand i kort tid. Hak grønkålen fint. Kan du ikke få fat i frisk grønkål, så brug en pakke frosset. Den er færdighakket.
Smelt en stor klump smør i en gryde. Kom grønkålen i og vend den jævnligt. Tilsæt nogle skefulde kogevand fra flæsket. Riv lidt muskatnød i. Kom et par teskefulde sukker i. Hæld piskefløde på. Lad grønlangkålen simre under omrøring. Smag til med peber, men pas på med salt eftersom flæskevandet er salt. Serveres med kogte kartofler, flæsk og pølse, en snaps måske og en dejlig øl.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her