
 
Spiritus i maden fremhæver smagen, krydrer og giver fylde.
Så brug lidt af snapsen til at marinere fx koldt kyllingekød. 
Arbejdstid: 20 min. Koge-/marineringstid: 2-3 timer
 
# Til 2 stykker: 
1 stort kyllingebryst uden skind
¼ liter hønse- eller grønsagsbouillon 
3 cl dildsnaps 
evt. ½ tsk dildfrø
2 skiver groft rugbrød 
10 g smør 
2 blade hjertesalat
½ agurk 
2 spsk cremefraiche 
frisk dild 
sort peber 
*
 
DAMP kyllingebrystet i bouillon ved svag varme under låg i
ca. 15 min. 
Lad det trække yderligere i 10 min. under låg. 
 
TAG kødet op, og lad det køle af. 
Riv det i mundrette stykker, og vend dem med snaps og evt.
dildfrø. 
Lad kødet marinere i et par timer. 
 
SMØR rugbrødet med smør, og læg salatbladene på. 
 
HØVL agurken i lange strimler med en skrællekniv. 
 
FORDEL agurkestrimler og kyllingekød på brødet sammen med
små klatter cremefraiche, dildduske og friskkværnet sort peber.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin