Logo

Lahma-bi-ageen - Syriske kød pizzaer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
6 g gær
1 tsk sukker
350 g hvedemel
salt
½ tsk allehånde
2 dl lunkent vand

Fyld:
450 g hakket okse- eller lammekød
1 finthakket løg
1 lille bundt hakket persille
1 finhakket grøn peber
1 fedhakket hvidløg
450 g tomater - flåede
1 spsk tomatpuré
salt
peber
1 tsk cayennepeber

Rør gær og sukker ud i 4-5 spsk af vandet og lad det stå lunt, til det skummer.
Sigt så hvedemel og salt ned i en stor skål og tilsæt gærblandingen,
allehhånde og så meget vand, at det bliver en blød dej.
Ælt dejen i 10 min på en melet bordblade, indtil den slipper bordet og
fingre.
Tril dejen til en kugle, læg den i en skål med et klæde over og lad den
hæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
Imens æltes alle ingredienserne til fyldet sammen til en blød og jævn
blanding.
Når dejen er hævet "slås" luften ud af den, og den trilles til kugler på
størrelse med golfkugler.
Lad disse kugler hvile 10 min. Og rul dem så til flade cirkler (ca. 12-15
cm i diameter)
Smør et pænt lag af "fyldet" på hver cirkel - helt ud til kanten.
Bag dem i 10-15 min ved 200°C - Dejen skal være lysebrun, men stadig
blød nok til at folde
De spises med lidt citronsaft ovenpå og rulles sammen som en pandekage
og spises sammen med salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her