 
 
 
Godt gammeldags rugbrød. Bag dit eget historiske rugbrød
helt fra bunden. Du vil nyde resultatet af dine anstrengelser!
Sværhedsgrad: Let
 
# Ingredienser
Surdej:
2 dl rugmel 
2 dl kærnemælk 
1 tsk salt
 
1 kg rugmel 
1 l vand 
3 spsk salt
æg (æggehvider, - eller øl) 
 
* Tilberedning
Surdej: Ingredienserne til surdejen røres sammen og stilles lunt
i 3-4 dage.
Rør af og til.
Herefter er surdejen er klar til brug.
 
Rugmel blandes i lunken vand, deri tilsættes lidt surdej.
Dejen lægges nu varmt, tildækket med vådt viskestykke i 1
døgn, for at løftes (hæve).
 
Æltes godt igennem og formes til brød, som pensles med
æggehvider eller øl for at få en behagelig skorpe.
Brødene sættes i bageovnen ved 225 °C i 45 minutter.