Logo

Provencalsk smør eller aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beurre de provence ou aïoli

Le Cuisinier Meridional giver her en usædvanlig, men interessant opskrift på aïoli, hvori der bruges søde mandler fra Provence i stedet for den sædvanlige mængde æggeblommer.

1 stor skive brød uden skorpe og udblødt i lunkent vand
2 fed hvidløg, pillet
6 store mandler, skoldet og smuttet
1 æggeblomme
olivenolie (cirka 1 ½-2 dl)
salt og peber (kan udelades)

Tryk væden grundigt ud af brødet, og fjern den grønne spire fra midten af hvidløgsfedene. I en morter stødes hvidløg, brød og mandler sammen, så det bliver til en lind pasta. Rør æggeblommen i for at give det en mere cremet konsistens og dernæst olien dråbevis (ligesom i aïoli opskriften). Hold inde, når det er blevet til en glat, skinnende creme, og smag til med salt og peber. Anvendes i alle situationer, hvor der er brug for en god mayonnaise. Specielt velegnet til kogt, dampet eller grilleret fisk, såsom laks og ørred.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.775 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her