Logo

Æblefisk 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblefisk 2

 

Dejen er en hjemmelavet smørdej, som skal hvile lidt undervejs, og fyldet er en hjemmelavet æblemarmelade med ingefær.

Arbejdstid: 1 time. Hviletid: 2 timer. Koge/bagetid: 1 time. Kan fryses rå. Giver 12 stk.

 

#

Dej:

400 g hvedemel

3 spsk sukker

½ tsk salt

1 økologisk citron

225 g koldt smør

1 æg

1½ dl mælk

 

Æblemarmelade:

500 g syrlige æbler

½ dl vand

250 g sukker

2 spsk citronsaft

1 spsk revet ingefær (kan udelades)

Pynt:

perlesukker og evt nøddeflager

*

 

SIGT melet, og tilsæt sukker, salt og fintrevet citronskal.

Skær det kolde smør i små terninger, og hak det i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.

Der skal være små klumper smør at se.

 

DEL ægget i blomme og hvide (gem hviden til pensling), og pisk æggeblommen sammen med kold mælk.

Saml hurtigt dejen med væsken den skal ikke æltes.

Pak dejen ind, og sæt den i køleskab 1 times tid.

 

SKRÆL æblerne, udkern dem, og skær dem i både.

Læg dem i en gryde med vand, sukker, citronsaft og evt. ingefær, og giv det et opkog.

Skru ned og lad det simre ca. 30 min. rør af og til.

Hæld marmeladen i en skål til afkøling.

 

RUL dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (ca. 20x30 cm).

Fold enderne ind mod midten, og læg den foldede dej dobbelt.

Pak dejen ind, og lad den hvile ½ time i køleskabet.

Rul dejen ud, og fold igen som før.

Pak ind, og lad dejen hvile koldt endnu ½ time.

 

RUL dejen ud til en plade (ca. 35x45 cm) på et meldrysset bord.

Del den i 12 firkanter (ca. 11x11 cm).

Læg en skefuld æblemarmelade på hver.

Pensl kanterne med koldt vand, og fold dejen sammen omkring fyldet - enten lige over eller diagonalt, til trekanter.

Tryk kanterne med en gaffel, og rul pakkerne ganske let med kagerullen, så fyldet fordeler sig.

 

LÆG pakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æggehvide.

Drys med perlesukker eller nøddeflager.

Bag kagerne ved 200 °C i ca. 25 min.

 

TIPS: Æblefisk kan også bages med færdigkøbt og/eller færdigkøbt æblemarmelade.

 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her