Logo

Grape marineret flankesteaks med grønsags-pandekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-2 okseflankesteaks i alt ¾ kg

Marinade:
2 grapefrugter eller 4 citroner
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 plastpose beregnet til fødevarer
1 spsk olivenolie
1 spsk smør

Grøntsags pandekage:
¾ kg kartofler
2 gulerødder
2 pastinakker
salt og peber
25 g hasselnød flager
4 spsk olivenolie

Sauce:
3 tomater
2 tsk Maizena
1 spsk madagascar-peber (syltede grønne peberkorn)
1 dl piskefløde

1 groft hvedebrød

Dagen før:
Start med at lav marinaden.
Pres saften af grapefrugterne eller citronerne og bland den med olivenolie og salt.
Læg flankesteaksne i en plastpose og hæld marinaden ned i posen.
Pres luften ud af posen så marinaden omslutter kødet.
Bind en solid knude og læg posen i køleskabet i et døgn, vendes indimellem.
OBS: læg posen i en skål for en sikkerheds skyld.

Dagen hvor retten skal serveres:
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
Læg de revne kartofler på et rent viskestykke og pres væden ud af dem.
Gulerødder og pastinakker skrælles og rives på samme måde.
Bland alle de revne grønsager sammen med salt peber og hasselnødeflager.

Varm olie på en slip let pande og kom grønsags blandingen på.
Tryk blandingen sammen med en bred ske eller palet, så den er lige tyk over det hele.
Steg den ved jævn varme i 6-7 minutter på hver side.
Ved serveringen skæres pandekagen ud i ”lagkagestykker”.

Tag posen med kødet og marinaden.
Hæld marinaden ud i en skål og gem den.
Tør flankesteaksne grundigt med køkkenrulle og brun den i olie og smør på en stegepande.
Krydr med salt og peber og steg den ca 5-6 min på hver side.
Kasser fedtstoffet og lad kødet stå og hvile i ca 20 min. før det skæres af det.
Ved servering skæres flankesteaksne i skiver på tværs af kødtrådene og gerne lidt skråt.

Mens flankesteaksne hviler, laves saucen.
Skær tomaterne i små tern og blend dem med marinaden og Maizena.
Varm saucen igennem og tilsæt piskefløde og groft hakket madagascar peber.
Smag til med salt, og så er det hele klar til servering, gerne med skiver af groft hvedebrød

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her