
 
Hele familien vil elske denne ret; mørt svinekød som har
simret længe på komfuret sammen med krydrede grønsager. 
• Surkål, som ikke er opvarmet, indeholder aktive
mælkesyrebakterier, som beskytter mod mave- og tarminfektioner. 
 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 4 Portioner
 
# Råvarer til Gullasch på svinekød
800 g svinekød med ben 
3 løg 
1 fed hvidløg 
500 g surkål 
2 spsk smør eller margarine 
salt, peber og sukker 
1 tsk kommenfrø 
1 spsk paprika 
2 tsk tomatpuré 
2½ dl oksebouillon 
1 dl tør hvidvin 
1 rød peberfrugt 
evt. 1 dl cremefraiche 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær kødet fra benene og i mundrette tern. 
Pil og hak løg og hvidløg fint. 
Pluk kålen fra hinanden med to gafler, så den bliver luftig.
 
2 Smelt fedtstoffet i en stor gryde. 
Brun kødet kraftigt og tag det op af gryden. 
Læg løg og hvidløg i og steg til løgene er møre. 
Tilsæt kålen og krydr med salt, peber, kommen, paprika og et
nip sukker. 
 
3 Læg kødet i gryden og tilsæt tomatpure, bouillon og vin. 
Læg låg på. 
Dæmp varmen og lad det simre i ca. 1½ time til kødet er
mørt. 
 
4 Rens og hak peberfrugten og rør den i gullaschen. 
Lad simre yderligere 5 min. 
Server med creme fraiche til. 
 
Tips & råd 
 

Kalve- eller oksekød kan også udmærket anvendes til
gullasch. 
Brun gerne kødet portionsvis, så det bliver ordentligt
brunt. 
 

Varier gullaschen ved at brune bacon sammen med løgene. 
Bland kartofler i tern i efter den halve tid og lad dem
simre med resten af tiden. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 414 = kJ 1733 
Kulhydrat 31 g Protein 27 g Fedt 28 g (52%) Fibre 3 g