
 
Den
langtidsstegte lammebov er smurt med en cremet sennepsdressing med krydderurter
og serveret med kartoffelmos med kål. Den enkle dessert består af friske figner
med mascarponecreme. 
 
Lammebov med
senneps-urtedressing 
4-6
personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Kødet er
fryseegnet 
 
#
1
lammebov (udbenet og snøret, ca. 750 g) 
2 spsk
olie 
salt
og friskkværnet peber 
 
Dressing:
200
g cremefraiche 38% 
1
dl grovkornet dijonsennep 
2
dl hakkede krydderurter (fx persille, mynte og havesyre)
 
Irsk
kartoffelmos (Colcannon): 
750
g melede kartofler 
100
g grønkål 
2.løg
1
bundt bredbladet persille 
100
g smør 
salt
og friskkværnet peber 
 
Pynt:
bredbladet
persille, havesyre og mynte 
*
 
Bland
olie med salt og peber, og gnid det ind i kødet. 
Sæt
stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min. 
Skru
ned til 100 °C, og langtidssteg i ca. 2 timer. 
Mål
med et stegetermometer: kernetemperaturen skal være 60-65 °C. 
 
Kog
skrællede kartofler møre i usaltet vand ca. 20 min. 
Kog
hakket grønkål med de sidste 5 min. af kogetiden. 
Hæld
kogevandet fra, men gem lidt. 
Mos
kartofler og kål med en kartoffelmoser eller en stor gaffel. 
Tilsæt
finthakket løg, hakket persille og smør, og rør kogevand i til passende
konsistens. 
Smag
til med salt og peber. 
 
Rør
cremefraiche med sennep og finthakkede krydderurter. 
Tag
stegen ud af ovnen, og smør kødet med senneps-urtedressingen. 
Sæt
stegen tilbage i ovnen i 10 min. 
Skær
kødet i skiver, og server med irsk kartoffelmos og friske krydderurter. 
 

 
Friske figner med
mascarponecreme
4 personer.
Arbejdstid: 10-15 min. Stegetid: ca. 5 min. 
 
#
12-16
friske figner 
50
g smør 
200
g mascarpone eller flødeost 
1
stang vanilje 
½
økologisk citron 
2-3
spsk flydende honning eller flormelis 
*
 
Skær
stilken af fignerne, og skær fignerne i både. 
Steg
dem i nogle min. ved god varme på en pande med smør. 
Rør
mascarpone med kornene af vaniljestangen, fintrevet citronskal og -saft. 
Smag
til med honning eller flormelis. 
Server
fignerne lune med cremen. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin