Logo

Kotelet Cumberland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kotelet Cumberland

 

Denne klassiske britiske favorit fra det engelske køkken med en frisk og syrligt-sød ribssauce løfter smagen på en mør svinekotelet.

• Saucen er helt fedtfri • Fjern overflødigt fedt fra koteletterne.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kotelet Cumberland

4 svinekoteletter à 120 g

¼ tsk sort peber

1 tsk reven citronskal

1 spsk smør eller margarine

SAUCE:

1 dl ribsgelé

2 spsk portvin eller oksebouillon

1 spsk Maizena

2 tsk friskpresset citronsaft

½ tsk reven citronskal

¼ tsk sennepspulver

½ tsk salt

¼ tsk sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Drys koteletterne med peber og reven citronskal.

Opvarm fedtstoffet på en teflonpande ved jævn varme.

Læg koteletterne på panden og steg til de er gennemstegte, ca. 10 min.

Vend dem en gang.

 

2 Smelt geleen i en gryde.

Bland portvin og Maizena i en skål. Bland godt.

Pisk blandingen i den smeltede gelé.

Bring det i kog under omrøring og lad det koge til saucen er jævn.

Tag gryden fra varmen og tilsæt friskpresset citron, citronskal, sennepspulver, salt og peber.

 

3 Læg koteletterne på tallerkener og hæld saucen ovenpå.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Kotelet Cumberland

Ribsgelé har en syrligt sød smag og kan anvendes til mange ting. Geleen smeltes ofte og anvendes som overtræk på fx frugttærter.

 

Kotelet Cumberland

Et hurtigt alternativ til den hjemmelavede cumberlandsauce er, at købe færdig cumberlandsauce på glas og varme, til den er gennemvarm.

 

VARIATION

Anvend appelsinsaft og reven appelsinskal i stedet for citron. Gå i øvrigt frem som anvist.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 159 = kJ 667

Kulhydrat 5 g Protein 28 g Fedt 3 g (17%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her