Logo

Hvedekage med glasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvedekage med glasur 


Form hvededejen til små boller, sæt dem sammen og du får et anderledes hvedebrød med smag af ingefær og appelsin. Hurtigt og let • Gær indeholder meget B-vitamin og en del af sporstoffet selen.

Forberedelse 45 min. + hævning. Tilberedning 25 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Hvedekage med glasur:

50 g gær

2½ dl mælk

1 dl stødt melis eller rørsukker

8 dl hvedemel

¼ tsk salt

3 æg

50 g finthakkede eller malede mandler

½ tsk kanel

½ tsk ingefær

2 tsk reven appelsinskal

1 nip reven muskat

fedtstof til formen

GLASUR:

1½ dl flormelis

1 spsk friskpresset appelsinsaft

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland gæren med 37 °C varm mælk og med 1 tsk sukker.

Rør 6 dl mel i gærblandingen.

Lad hæve 15 min. på en lun plads.

 

2 Varm ovnen til 175 °C.

Rør sukker, salt, æg, mandler, kanel, ingefær, appelsinskal, muskat og 2 dl mel i dejen.

Ælt dejen godt.

Tag af dejen og form den til en lang rulle.

Form derefter 16 boller af resten af dejen.

 

3 Smør en form, 26 cm i diameter, med fedtstof.

Læg dejrullen langs kanten og placer bollerne i midten, ikke for tæt.

Dæk til og lad hæve i 30 min.

Sæt kagen i ovnen og bag i 30 min.

Tag kagen ud og lad den svale af på en rist.

 

4 Bland flormelis og appelsinsaft til glasuren.

Dekorer kagen når den er kold ved at sprøjte glasuren over (se Tips & råd).

Del kagen i 12 stykker.

 

Tips & råd


Hvedekage med glasur 

Del dejen med en saks.

Du sparer både tid og arbejde ved at klippe passende stykker ud med en saks.


Hvedekage med glasur 

Dekorering: fyld en frysepose med glasur og klip en lille bid af posens hjørne.

Sprøjt glasuren over kagen i et dekorativt mønster.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 249 = kJ 1046

Kulhydrat 44 g Protein 7 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her