Logo

Osteboller med timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse boller med revet ost og timian er super nemme at lave. De skal helst serveres lune og med spises med smør. Andre krydderier såsom birkes, basilikum, oregano eller merian kan sagtens bruges.

 

24 stk

50 g gær
1 dl mælk
2 dl vand
1 æg
3 spsk olie
½ spsk timian
2 dl revet ost
½ tsk salt
ca. 500 g hvedemel
æg til pensling

Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie og pisk det let sammen.
Hæld det i fadet og rør gæren glat.
Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom mere hvedemel i, til dejen slipper.
Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, del og form den til boller, der sættes tæt - på plade med bagepapir.
Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Pensles med sammenpisket æg.
Drysses med timian.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225º i ca. 15 min.
Serveres lune og spises med smør.

Tips: Timian kan erstattes med birkes, basilikum, oregano, merian eller blandede Provence krydderier.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her