7-1000 g skinkeculotte
1 kg kartofler
smør/olie
kværnet salt (gerne havsalt)
hvid peber
basilikum
meljævning
Skræl og skær kartoflerne i skiver eller tern.
Anbring dem og culotten i ovnfast fad af passende størrelse.
Kværn salt på og drys øvrige krydderier på (også på kartoflerne).
Fyld fadet med vand til kun fedtkanten er ovenfor.
Læg 50-75 smør/3-4 spsk olie på vandet.
Stil fadet i oven ved 200ºC/180ºC C ved varmluft. (ca. 1 time.)
Hæld vandet fra i en gryde og stil fadet ind igen.
Drys 3-4 spsk hvedemel/jævning i (der er fedt nok) rør kraftigt rundt til saucen har den rigtige konsistens og lad den småkoge i ca. 5 minutter.
- lille opvask og klar til servering.
Tips: Denne ret egner sig fortrinligt til eksperimenter, både hvad kød og krydderier angår. Optøede ærter og lignende går fint som tilbehør (ikke nødvendigt).