
 Saltet og røget! -herlig sommermad - og der er godt forslag
i en spegeskinke, et røget lammelår og andet røget kød. Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca. 45 min. 
#
400 g røget skinke, evt. spegeskinke 
1 løg 
smør 
4 kogte kartofler 
4 små gulerødder 
2 dl ærter, frosne, optøede 
6 æg 
5 dl kaffefløde 
salt, peber persille 
*
1. Skær fedtet af skinken og skær kødet i små terninger. 
2. Svits det grofthakkede løg i smør på en pande. 
Skær kartofler og gulerødder i små terninger, der blandes
med skinke, løg og ærter. 
Læg det i et ovnfast fad. 
3. Pisk æggene med fløde, tilsæt krydderier og hæld
blandingen over skinke og grønsager i fadet. Dæk formen med alufolie. 
4. Bag retten i en varm ovn ved 200 °C i 30 minutter. 
Fjern folien de sidste 15 minutter.
5. Serveres i fadet, drysset med hakket persille. 
Brød, syltede rødbeder og en grøn salat er fint til. 
 
Hvis retten skal række til mange, serverer du fx grønne
båndnudler til. 
 
Tips: Et stykke
saltet eller røget skinke er praktisk at have i huset. Se Kendte røgede skinker