
 
Med denne opskrift skaber du en ægte amerikansk
smagsoplevelse i dit eget køkken. Kyllingelårene passer både børn og voksne. American-style.
• Det gule majsmel tilfører A-vitamin • Friskpresset
limesaft giver masser af smag og C-vitamin. Forberedelse 10 min. Tilberedning
30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Sprøde og hede kyllingelår:
8 kyllingelår (uden skind) 
2 æggehvider 
1 dl majsmel 
2 tsk chilipulver 
½ tsk spidskommen 
½ tsk salt 
½ tsk friskkværnet sort peber 
½ dl friskpresset limesaft 
GARNERING: limebåde og persille 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør et ovnfast fad eller en bradepande med smør og stil det
til side. 
 
2 Pisk æggehviderne let i en dyb tallerken. 
Bland majsmel chilipulver, spidskommen, salt og peber godt i
en anden dyb tallerken. 
 
3 Dyp kyllingelårene først i æggehviden og dernæst i
melblandingen. 
Sørg for at de bliver helt dækket af paneringen. 
 
4 Læg kyllingelårene i det smurte fad og steg i ovnen i 20 min.
Vend dem en gang. 
Dryp med limesaften og steg i yderligere 10 min., til
kødsaften er helt klar og gennemsigtig. 
 
5 Anret kyllingen på et serveringsfad og garner med både af
lime og persille. 
 
Tips & råd
 

Kyllingevinger kan erstatte lårene. Del vingerne i tre dele
ved leddene og kasser den yderste spids. Fjern skindet.
 

Vend vingerne i æggehvide, paner dem i melblandingen og steg
i ovnen i 10 min. 
Dryp med friskpresset lime og steg i yderligere 10 min. 
 
GENVEJ 
Hurtig måde at panere på: læg melblandingen i en plastpose,
læg kyllingelårene i, efter at de er vendt i æggehvide. Læg fire lår i ad
gangen og ryst posen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 258 = kJ 1083 
Kulhydrat 18 g Protein 33 g Fedt 6 g (21%) Fibre 1 g