En favorit fra det italienske køkken; cremet ost, saftige
tomater og makaroni al dente. En sikker succes • Tomaterne bidrager med
betakaroten • Osten giver proteiner.
• Makaroni giver vigtige kulhydrater.
Forberedelse 10 min. Tilberedning
15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Makaroni med ostesauce
400 g makaroni
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller margarine
2½ dl fløde 13%
1 bøftomat
100 g emmenthalerost
150 g frisk parmesanost
salt og peber
1 nip reven muskat
1 tsk tørret timian
* Fremgangsmåde:
1 Bring rigeligt med letsaltet vand i kog og kog makaronien
efter pakkens anvisninger.
2 Pil løget og hak det fint. Pil hvidløget.
Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løget og pres
hvidløget i.
Hæld fløden på, bring det i kog og lad det koge i 5 min.
3 Skyl tomaten og skær den i tern. Riv de to slags ost.
4 Bland den revne ost i fløden.
Lad osten smelte ved svag varme under omrøring.
Krydr saucen kraftigt med salt, peber, reven muskat og
timian.
5 Lad makaronien dryppe af.
Bland makaroni, sauce og tomater i skål. Server straks.
Server gerne med en blandet salat, så får du yderligere vitaminer.
Tips & råd
Variation: hvis du har travlt, kan du erstatte de hårde oste
med flødeost.
Vælg efter smag, enten naturel eller krydret.
En rest pasta kan med fordel spises kold, fx sammen med en
grøn salat og friske tomater.
Riv gerne en god ost over.
PR. PORTION: Energi: Kcal 965 = kJ 4053
Kulhydrat 73 g Protein 40 g Fedt 57 g (53%) Fibre 2 g