Logo

Salte tærter med bund af "pâte brisée"

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

"Quiche" eller "madtærte" som nogle kalder det, er en fin ting at have på repertoiret. Det er meget få mennesker, som ikke synes, at et lunt stykke "qui­che" og en skål salat er en lækker frokost. Til en "quiche" hører der altid en æggecreme. Den nemmeste version er "tre hele æg og 3 dl cremefraiche", men nogle opskrifter tager flere æggeblommer og sparer lidt på hviderne. Den klas­siske udgave lyder på fuldfed fløde - fx. creme fralche 38% - men en god økologisk 18% giver også et lækkert resultat. Det er nemmest med cremefraiche - dels fordi den er tykkere end almindelig usyrnet fløde, og dels fordi den lette syrlighed klæder det meste fyld. Her kommer opskriften på ægge­creme og forskellige slags fyld:
 
Æggecreme til salte tærter:
(til en tærteform på 20-22 cm)
3 æg
3 dl cremefraiche 38% eller 18%
½ tsk salt
Friskkværnet peber
1 knsp. frisk revet muskat
 
Slå æggene sammen i en skål.
Fold forsigtigt cremefraiche og krydderier i og stil cremen parat.
Man kan sagtens supplere cremefraiche med piskefløde/fløde 13%/ mælk, hvis der ikke er helt nok.
Cremen er intet andet end en slags æggestand.
 
Fyld
(til en forbagt tærtebund på 20-22 cm)
Alt fyld skal være dryppet godt af - spinat skal fx. knuges tør i hænderne, så den ikke "vander" under bagning.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her