
Trækul:      Direkte
Gas:          Direkte/høj varme 
Forberedelse: 40 minutter + 1 times marinering. Stegetid: 6-8 minutter
 
1 spsk olivenolie 
1 lille løg, hakket 
2 røde chilier, renset for kerner og hakket 
3 spsk lys soyasauce 
1 spsk brun farin 
1 lime, kun saften 
1 tsk karrypasta 
150 g kyllingebryst uden skind og ben 
150 g oksefilet 
150 g svinemørbrad 
 
Peanutsauce:
1 spsk olie 
1 fed hvidløg, knust 
1 tsk finthakket citrongræs 
5 spsk chrunchy peanutbutter 
1,5 dl kokosmælk 
1 lime, kun saften 
1 tsk brun farin 
1 tsk chilipulver 
olie til pensling 
 
A. Læg 12 bambusspid i koldt vand i ½ time. 
Varm olien op på en lille pande og steg løget og chilierne i 3-4 min., til de er møre. 
Tag panden af varmen, tilsæt soyasauce, farin, limesaft og karrypasta. 
Lad marinaden køle af. 
 

B. Skær imens kyllinge-, okse- og svinekødet i 4 strimler hver. 
Læg kødet i en skål (ikke af metal) og hæld marinaden over. 
Vend kødet i marinaden og lad det trække i 1 time ved stuetemperatur.
Syreindholdet i marinadens limesaft er med til at mørne kødet.
 
C. Peanutsauce: Varm olien op i en gryde og lad hvidløg og citrongræs stege næsten møre, ca. 2 min. 
Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, limesaft, farin og chilipulver og lad saucen simre 2-3 min., til den er blevet lidt tykkere. Hold den varm. 
Citrongræsset giver peanutsaucen et frisk pift og en dejlig lethed.
 
 
 
D. Tag kød- og kyllingestrimlerne op af marinaden og sæt dem på spiddene. Kasser marinaden. 
Pensl spiddene med lidt olie. 
Grill dem direkte over høj varme i 6-8 min. på begge sider, og vend dem en gang i løbet af stegningen. 
Server med den varme peanutsauce til.