1 lille lammekølle eller 1 lammebov 
Marinade: 
½ dl olivenolie 
1 storkvist rosmarin 
3 fed hvidløg 
salt
peber 
150 g hvide bønner 
1 løg 
2 gulerødder 
¼ selleri 
4 fed hvidløg 
1 pore 
2 dl hvidvin 
2 dl hønsebouillon
Rids fedtsiden af lammekøllen og smør den med olie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad køllen marinere til dagen efter. 
De hvide bønner udblødes i koldt vand i 8-12 timer. 
Hak løg, gulerod, selleri, pore og hvidløg og svits det hele i lidt olie. Tilsæt de udblødte bønner, vin og bouillon, kog op og lad det koge stille i en time under låg. Tilsæt evt. mere væde. Læg ragouten i et ovnfast fad og læg lammekøllen på. Sæt det i en 180° C varm ovn i 50 minutter. 
Lad kødet hvile i 20 minutter inden udskæring og kom bønner og grønsager i en skål og smag til med hakkede friske krydderurter.