
 
En salat som gør sig fornemt på en picnic eller en buffet.
Bland salaten med dressingen eller server den ved siden af • Majs indeholder
protein, kalium og mineraler • Gorgonzolaosten indeholder kalcium. 
Tilberedning 30 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Majssalat med ostedressing:
1 dåse løse majs (325 g) 
1 bundt radiser 
1 stor gulerod 
4 forårsløg eller 1 porre 
1 lille hoved icebergsalat 
50 g gorgonzola (eller smøreost)
2 dl kold grønsagsbouillon 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde:
1 Lad majsene dryppe af og læg dem i en skål. 
Rens radiserne og skær dem i skiver eller både. 
Bland dem med majsene. 
 
2 Skræl guleroden og skær den i små tern, se under Tips
& råd.
 
3 Rens forårsløg eller porre. 
Skær det grønne i skiver og hak det hvide. 
Læg ½ dl af det grønne, skivede til side. 
Bland gulerod og forårsløg eller porre med majs og radiser. 
 
4 Skyl salaten og skær den i mundrette bidder. 
Smuldr gorgonzolaen og kør den i blenderen sammen med
grønsagsbouillonen til en dressing.
Smag til med salt og peber. 
 
5 Bland salat og dressing med grønsagerne. 
Drys forårsløg eller porre over og server. 
 
Tips & råd 
 
 
Gulerodstern: skær snit på langs af guleroden, men skær ikke
igennem. 
Vend guleroden en kvart omgang og gentag. Skær dernæst i
tern. 
 
Hvis du har en salatslynge, kan du ryste den skyllede salat
i den. 
Vandet forsvinder og så hænger dressingen bedre ved bladene.
 
SERVERINGSFORSLAG: Du kan servere salaten til grillet kød. 
Du kan også fylde din frokostbaguette med majssalaten. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 153 = kJ 643 
Kulhydrat 21 g Protein 6 g Fedt 5 g (29%) Fibre 3 g 
 
__________________________________