# Ingredienser
100 g tørrede hvide bønner 
 
Grundsuppe: 
ca. 1½ kg oksemellembryst eller tværreb 
1 løg 
2 stilke bladselleri 
2 kviste rosmarin 
2 kviste timian 
1 laurbærblad 
8 peberkorn 
 
Tomatsuppe: 
3 gulerødder 
4 stilke bladselleri 
2 porrer 
3 persillerødder 
2 ds hakkede tomater med chili 
ca. 2 liter suppe evt. spædet med vand 
2 kviste timian 
2 spsk grøn pesto 
hakket bredbladet persille 
 
Tilbehør: Italiensk brød 
*
 
Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over. 
Kasser vandet, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 35 minutter.
Kom kødet i en stor gryde, og tilsæt vand, så kødet er dækket.
Bring suppen i kog, og skum grundigt urenhederne fra med en øse. 
Tilsæt hakkede urter, krydderurter og peberkorn, og lad suppen koge 2-2½ time for svag varme under låg.
Tag kødet op. 
Sigt suppen gennem en finmasket sigte, og skum fedtet fra.
Skær ben og fedt fra kødet, og skær det i små tern.
Skær gulerødder og persillerødder i små tern, og snit bladselleri samt 
porrer i mindre stykker.
Kom urter, tomat, suppe og timian i en stor gryde, og lad det koge 20 
minutter.
Kom oksekødet, bønner og pesto ved, kog 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med et godt drys hakket persille og brød.
  
Tips: Bønnerne kan udlades, og evt. erstattes af 150 g små pasta muslingeskaller eller anden suppe pasta.