Logo

Rugbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl surdej
700 g knækkede rugkerner
1 liter vand
400 g hvedemel
2 spsk salt
150 g hørfrø
150 g solsikkekerner
1 maltøl
2 spsk sukker
400 g groft rugmel

1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Står 24 timer ved stuetemperatur.

2. dag:
1 portion surdej (ca. 2 dl ) tages fra.
Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød.
Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrøddene prikkes med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen. Bages ved 200° C i 2 timer. Spises efter 2 timers afkøling (hvis man kan vente så længe) med hjemmelavet øl og en snaps til. Uhm!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her