
 
Salatbaren er åben! Hvis man er et stort selskab, er det
spændende at stille flere slags salater frem sammen med forskellige saucer. 
På billedet herover ser du 3 forskellige forslag: 
1. Grøn salat med selleriskiver, radiser og tomater. 
2. Champignon med ærter, krydret med hvidløg. 
3. Grøn salat med grøn og rød peber, radiser, fyldte oliven
og forårsløg. (bagerst) 
 
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie 
½ dl hvid- eller rødvinseddike 
salt og peber fra kværn 
 
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter. 
 
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier
og krydderurter.