Logo

Syltede grønne valnødder, gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltede grønne valnødder, gammeldags


Valnødderne skulle være klar til at blive høstet sidst i juli eller måske lidt før - og så skal der syltes lækre valnødder til skønne desserter


#

1 kg valnødder
1 kg sukker
1 dl vand
1½ dl eddike
*

 
De istandgjorte nødder lægges i vand efter at være blevet godt gennemprikket med en gaffel.
De står i blød i 10-14 dage, men vandet skiftes hver dag.


Derefter koges de omtrent møre i almindeligt vand, ca ½ time, uden tilsætning.


Nu vejes de.
Sukkeret koges med eddikevand til en sirup, som de koges helt møre i, ca ½-1 time.


De hældes op og bindes til.
Efter 10-14 dage sies saften fra og koges op med en stang vanilje.


Når saften er afsvalet røres den med ½ dl rom og hældes over valnødderne.


Syltede grønne valnødder, gammeldags

Valnødderne skulle være klar til at blive høstet sidst i juli eller måske lidt før.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her