Logo

Franske fricadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Franske fricadeller kan hedde flere ting, men en nærliggende beskrivelse er:
 
Boulette frite
½ kg ikke for magert flæskehakkekød (gerne af nakkekam)
eller 400 g kalve- eller oksehakkekød
100-150 g temmelig fedt flæskehakkekød
3 spsk hvedemel (evt. halvt hvederasp)
eller 2 tykke skiver daggammelt, af skorpet franskbrød
1 mellemstort æg eller 2 æggehvider
1 revet løg
et par dl suppe, vand, mælk og/eller fløde evt. en blanding heraf
fint salt, peber
presset hvidløg
lidt friskhakkede krydderurter, fx. basilikum og persille, men varier gerne alt efter, om der er brugt okse, lam, gris eller kalv.
smør og evt. lidt olie til stegning.
 
Hvis der bruges franskbrødsskiver, skal de udblødes i lidt af væsken i en dyb tallerken.
5 minutter er nok.
 
1. Rør ingredienserne godt sammen i en skål.
Farsen skal være lind, det re­guleres med væskemængden.
Den færdigrørte fars vinder ved at hvile koldt og tildækket en halv time.
Er den herefter for tæt, kan den lettes med lidt mere væske.
 
2. Steg i godt varmt fedtstof.
Lidt olie i smørret giver adgang til lidt højere temperatur, uden at fedtstoffet bran­ker.
Lad frikadellerne danne skorpe og steg dem færdig ved lavere varme.
De skal være gennemstegte.
Server med persillesmør og pommes frites.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her