
Brug indirekte grillning
 
12-16 grisekæber (kan bestilles hos slagteren) 
10 sveskeblommer eller anden blårød blomme 
250 g perleløg 
½ dl blommeeddike (kan bl.a. købes i Irma) 
½ l kalvebouillon 
1 kvist timian 
havsalt og peber 
50 g smør 
 
Rens svinekæberne for fedt og sener. 
Skær blommerne i halve og pil perleløgene. 
Grill kæberne og læg dem i et ildfast fad sammen med perleløg og blommeeddike, 
Kog kæberne på grillen i 5 minutter under grill-låg, indtil eddiken er reduceret. 
Tilsæt kalvebouillon og kog igen 30 minutter under låg. 
Hvis væden koger væk, tilsæt da lidt vand. 
Tilsæt blommer og timian og kog yderligere i 10 minutter. 
Krydr med salt og peber 
Tilsæt små smørtern og ryst fadet, så smørret fordeles i saucen. 
Server straks.
Grisekæber kan erstattes af ca, 1 kg svinebov eller nakkefilet, skåret i klodser.