Logo

Bønnesalat med oliven og mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønnesalat med oliven og mandler


Her taler billedet vel for sig selv - 4 dejlige ingredienser og lidt marinade - så er den salat hjemme 

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

250 g kogte bønner

1 glas sorte oliven uden sten

50 g flækkede, smuttede mandler

4 æg

 

Marinade:

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

*

1. Brus de friskkogte friske eller frosne bønner over med koldt vand.

Lad dem dryppe af.

2. Kog æggene i 6 min.

De må ikke være helt hårde.

3. Skær de sorte oliven en gang over.

4. Rist mandlerne på en pande i en lille klat smør - eller på en tør pande.

5. Anret bønnerne midt på et aflangt fad i en bred stribe.

Arranger de sorte oliven i en stribe ved siden af og yderst de ristede mandler.

Pil æggene og skær dem over på langs.

Læg dem på den modsatte side af bønnerne.


Server fx en avocado-dip (se opskrift) til.

Den skal røres op med lidt mælk, så den bliver lidt tyndere i konsistensen.


eller  


Olie-eddikemarinade

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.

 

Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her